Kirken Vår
Konserter i kirkene

Strømmen kirke finner du mellom Strømsveien, Rælingsveien og Gamle Strømsvei. Kirken ble bygget i tidsrommet 1923 til 1929.

Kirken er oppført i bruddsten tatt ut på Bassengåsen ovenfor Stalsberghagen gravlund. Kirken er tegnet av arkitekt Olav Olson som var ansatt på Strømmen trevarefabrikk. Han har også tegnet Ljan og Kolbotn kirker.

Altertavlens motiv er Jesus i Getsemane og er malt av Rolf Klemetsrud.Døpefonten er formet som et baldakinalter. Nisjen bak alteret har et innfelt maleri av Rolf Klemetsrud med motivet Jesus velsigner to barn.
Prekestolen er utført av Trygve Dammen som den gang bodde i Lillestrøm. Prekestolen har tre relieffer: apostelen Peter, Johannes - ørnen og Moses.

Arne Kvibergskår har skåret ut englene under takstolen. Krusifikset over korbuen og utgangsdøren er utført av ing. Christen Segelcke.
Galleriet er båret av søyler og stolper med innrissede scener fra Det gamle testamentet utført av billedskjærer Anth. Røvik.

Å komme inn i Strømmen kirke, er som å gå inn i et kunstverk.
Omvisning kan tilbys etter nærmere avtale, tlf. 64847890 eller 63811676

Gudstjeneste hver søndag.

Strømmen kirke2

Skjetten menighetssenter, Tårnbyveien 201/231 er viglset til kirkelige handlinger. Der holdes det gudstjenester hver søndag i skoleåret.

I mange år har det vært et sterkt ønske at menigheten på Skjetten skal få egen kirke. Menighetssenteret på Valstadtoppen har vært en provisorisk ordning i mange år. Behovet for ny kirke på Skjetten er åpenbart og stort, og nå er saken i de folkevalgtes hender, det er opp til det politiske miljø i Skedsmo kommune om det finnes vilje til å finansiere et nytt kirkebygg i kommunen.

28 Oktober
04 November